Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Välkommen till Ågrenska!

När du kommer till Ågrenska kommer du och din familj att träffa den personal som arbetar under veckan. De kommer att hjälpa er och visa vart ni ska bo och vart du kommer att ha samling i barngruppen.

På dagarna är du i en grupp med andra barn. Tillsammans med personalen i gruppen kommer ni att ha möjlighet att pröva på olika aktiviteter. Vi brukar börja dagen med samling och ett arbetspass, där du har möjlighet att göra det skolarbete du fått med dig från din skola.

Skola på Ågrenska

 

Både utomhus och inomhus finns roliga saker att göra. Kanske provar du på trampbil, pilbåge, rörelselekar, upptäcker skogen eller stranden! Vi gör också lugna aktiviteter, som att pyssla, måla eller titta på en film. Vi pratar lite om känslor och styrkor, ibland med vår kompis Kalle Kanin. På förmiddagen och eftermiddagen äter vi mellanmål i gruppen. 

 

Du äter frukost, lunch och middag tillsammans med din familj varje dag.

Frukost i matsalen

 

På kvällarna när personalen har gått hem kan du och din familj välja vad ni vill göra. Ni får såklart låna böcker, leksaker och spel. Kanske vill du titta på TV och ta det lugnt eller vara på lekplatsen?

Pyssel på Ågrenska

 

Du och din familj är på Ågrenska från måndag till fredag. På fredag efter lunch åker ni hem. Då har du säkert lärt känna många nya vänner! Hoppas du haft en rolig vecka på Ågrenska!

Fart och fläkt.

Sidan uppdaterad: 2021-11-19