Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Syskon

Hur är det att vara syskon till ett barn med funktionsnedsättning? Ibland kan det vara skönt att vara med personer som har liknande erfarenheter, oavsett om man ska prata, spela fotboll eller åka båt. På Ågrenska erbjuder vi er syskon flera möjligheter att träffa andra syskon.

Mina kompisar säger att de förstår,
men det är bara de som är i samma situation
som kan förstå hur jag har det.
Jag har tvingats vara stor sedan jag var liten.

 


Vad finns för dig?

 • Familjevistelse

  Syskonen har ett eget program under familjevistelsen. Programmet innehåller information om syskonets diagnos och samtal och erfarenhetsutbyte med andra syskon. Under vistelsen får syskonen också tid för skolarbete och roliga aktiviteter, både inomhus och utomhus.
 • Syskonkvällar

  Är du syster eller en bror till ett syskon som har en sällsynt diagnos eller annan funktionsnedsättning? Då är du välkommen till våra syskonkvällar på Ågrenska, anpassade för dig mellan 7 och 19 år och bosatt i Västra Götalandsregionen. Det här är inte bara en möjlighet att träffa andra ungdomar i samma ålder, utan också en chans att dela dina tankar och erfarenheter med syskon som förstår precis vad du går igenom. Du är välkommen att skicka in en intresseanmälan nedan, och vi kommer att återkomma till dig så snart som möjligt!
 • Syskonläger

  Träffa andra syskon, som förstår din situation utan att behöva förklara allt. På Ågrenskas läger för systrar och bröder varvas roliga aktiviteter med samtal om sina egna behov, sin situation och tankar kring framtiden.

Aktuellt

 • Syskonvistelse
  Barn och ungdomsläger
  Fullbokad

  Syskonläger

  Om du är mellan 14 och 19 år och har ett syskon med funktionsnedsättning har du nu chansen att delta i ett speciellt syskonläger! Lägrets syfte är att skapa en känsla av gemenskap och möjliggöra utbyte av erfarenheter med andra i liknande situationer.

  13 augusti - 16 augusti 2024
  Ågrenska
  Lillövägen 20, Lilla Amundön, 436 02 Hovås

  Anmäl dig

  Sista anmälningsdag 12 maj

Syskonkompetens

En webbplats för alla som är intresserade av att ta del av kunskap om hur det är att vara syskon till en syster eller bror med funktionsnedsättning.

Aktiviteter på Lilla amundön

Lilla Amundön är världens bästa ö och det finns mycket du kan göra både inne och ute.

Syskon är också viktiga

Filmen är textad på svenska. Välj ikonen undertexter/texter för att aktivera textning.Sidan uppdaterad: 2021-10-14