Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Syskonkvällar

Välkommen till våra syskonkvällar på Ågrenska, speciellt för dig mellan 7 och 19 år och bosatt i Västra Götalandsregionen. Dessa kvällar ger dig en unik möjlighet att dela dina erfarenheter och tankar med andra som befinner sig i liknande situationer och som därför har en djupare förståelse för det du går igenom. Känn dig välkommen att skicka in en intresseanmälan nedan, så återkommer vi till dig snarast möjligt!När jag fick träffa andra syskon så behövde jag inte förklara något, de bara förstod vad jag menade

Sätta ord på dina känslor

Du är inte ensam i dina upplevelser. Det finns andra som delar liknande erfarenheter och förstår hur det kan kännas. Kanske ni kan hjälpa varandra och utforska lösningar. 

När?

Syskonkvällarna äger rum under tre vardagskvällar under varje termin. De exakta datum för varje tillfälle publiceras löpande i vår kalender.

Var?

Vi samlas på Ågrenska, beläget på Lilla Amundön i Hovås, och spenderar 2,5 timmar tillsammans vid varje tillfälle.

Hur?

Under kvällarna strävar vi efter att skapa en avslappnad atmosfär i en inkluderande miljö för att skapa en rolig och meningsfull upplevelse tillsammans. Vårt mål är att etablera en känsla av trygghet i gruppen för att skapa gynnsamma förutsättningar för öppna och meningsfulla samtal. Du kommer att ta del av relevant information och kunskap samt ha möjlighet till erfarenhetsutbyte och reflektion med andra syskon.


Aktuellt

 • Syskonkvällar

  Syskonkvällar - för dig som är mellan 7-12 år

  Välkommen med intresseanmälan till syskonkvällar på Ågrenska för dig mellan 7-12 år. Vi träffas under tre onsdagar under våren. Datum 17 april, 2 maj och 15 maj . Träffarna arrangeras i samarbete med CSD, Centrum för sällsynta diagnoser Väst.

  17 april 17.30-20.00

  Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen 20, Hovås

  Anmäl dig

  Sista anmälningsdag 8 april
 • Syskonkvällar

  Syskonkvällar - för dig som är mellan 13-19 år

  Välkommen med intresseanmälan till syskonkvällar på Ågrenska för dig mellan 13-19 år. Vi träffas under tre onsdagar under våren. Datum 24 april, 8 maj och 22 maj. Träffarna arrangeras i samarbete med CSD, Centrum för sällsynta diagnoser Väst.

  24 april 17.30-20.00

  Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen 20, Hovås

  Anmäl dig

  Sista anmälningsdag 15 april

Ågrenskas syskonläger

Ågrenska arrangerar årligen sykonläger för dig som är 14-19 år. En vecka full av roliga aktiviteter och samtal. Välkomna

Syskonkompetens

En webbplats för alla som är intresserade av att ta del av kunskap om hur det är att vara syskon till en syster eller bror med funktionsnedsättning.


Sidan uppdaterad: 2022-07-09