Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Verksamheter på lokal och regional nivå


Verksamheter i alfabetisk ordning

 • Catering

  Vi skapar kulinariska upplevelser för alla tillfällen – oavsett om det är företagsfester, studentfester eller bröllop. Vi hämtar inspiration från råvaror från närområdet och av högsta kvalitet. Välj oss för din nästa festlighet och låt oss tillsammans skapa en minnesvärd upplevelse.
 • Daglig verksamhet

  Vi erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter och social gemenskap i en tydlig och unik miljö.
 • Familjestödsenheten

  Stödenhet som vänder sig till familjer i Göteborg och erbjuder bl.a. telefonrådgivning, stödsamtal, föreläsningar och föräldrautbildningar.
 • Föräldraträffar – var med i en samtalsgrupp

  Har ditt barn nyligen fått en sällsynt diagnos? Vill du träffa andra föräldrar i liknande situation? Att bli förälder är en stor omställning i livet, men när ens barn diagnostiseras med en sällsynt diagnos kan framtiden plötsligt kännas mer osäker. Kom till våra träffar och hitta stöd och förståelse tillsammans med andra föräldrar.
 • Konferens

  Njut av er nästa konferens på vår fantastiska skärgårdsö samtidigt som ni bidrar till att göra skillnad för barn, unga och vuxna med sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar.
 • Korttidsverksamhet och läger

  Ågrenska erbjuder korttidsvistelser och läger, enligt LSS och SoL för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Våra korttidsgäster fyller ön med energi på helger, lov och under sommaren. Hos oss får barn och ungdomar möjlighet att umgås och delta i aktiviteter utifrån sina förutsättningar och behov.
 • NPF-konsulenten

  För bosatta i Göteborg erbjuder vi information, vägledning, föreläsningar och konsultationer inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
 • Personlig assistans

  Ska du ansöka om insatsen personlig assistans eller har du ett assistansbeslut och söker en seriös anordnare med särskild kompetens om sällsynta hälsotillstånd?
 • Syskonkvällar

  Är du syster eller en bror till ett syskon som har en sällsynt diagnos eller annan funktionsnedsättning? Då är du välkommen till våra syskonkvällar på Ågrenska, anpassade för dig mellan 7 och 19 år och bosatt i Västra Götalandsregionen. Det här är inte bara en möjlighet att träffa andra ungdomar i samma ålder, utan också en chans att dela dina tankar och erfarenheter med syskon som förstår precis vad du går igenom. Du är välkommen att skicka in en intresseanmälan nedan, och vi kommer att återkomma till dig så snart som möjligt!

Lokalt och regionalt

 • Karta och program för årets friluftsdag

  Under friluftsdagen fylldes hela Lilla Amundön av sol, skratt och äventyr. Vi är så glada över att så många ville komma och stort tack till Ågrenska vänskapsförening och alla andra som bidrog till att skapa en fantastisk upplevelse för cirka 2000 barn och unga med anpassad skolgång.
 • Syskonkvällar - skicka in en intresseanmälan

  Välkommen till våra syskonkvällar på Ågrenska, speciellt för dig mellan 7 och 19 år och bosatt i Västra Götalandsregionen. Dessa kvällar ger dig en unik möjlighet att dela dina erfarenheter och tankar med andra som befinner sig i liknande situationer och som därför har en djupare förståelse för det du går igenom. Känn dig välkommen att skicka in en intresseanmälan nedan, så återkommer vi till dig snarast möjligt!

Sidan uppdaterad: 2021-10-14