Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Här håller vi till

Vi har många olika byggnader på Lilla Amundön. Här presenteras dem.

Stenhuset

Stenhuset är vårt boendehus för större grupper som övernattar, med rymliga sovrum. Huset ligger i ett stycke orörd natur nära havet och klipporna, omgivet av alskog, våtmark och snår. 

I den främre delen av byggnaden finns entrén och rum för olika aktiviteter. I en bakre högre del finns lugn och avskildhet i boenderummen. Den viktiga länken däremellan är ett öppet högt rum för samvaro av olika slag. I burspråk mot innegården finns möjlighet att sitta avskilt, men ändå vara delaktig.

Inomhusmiljön i Stenhuset ska kunna användas av alla i största möjliga utsträckning utan behov av anpassning eller specialutformning.

Vinterträdgården
Entrén
Vardagsrum
Boenderum
Framtidens rum
Forskarrummet
Sinnenas rum
Musikrummet
Träningskök


I gula huset har vi aktivitetsrum för större grupper, med bl.a ateljé och lekrum, datasal och andra inomhusaktiviteter. Den stora matsalen finns här och även vårat kök som är bemannat under vistelserna.

Huset är anpassat för rullstolar vad gäller framkomlighet och toalett.

Entrén till Gula Huset
Hallen
Inne i Blå Salen
Matsalen
Skolan
Vågrummet
Målarrummet
Lilla rummet
Lekrummet
Dockrummet


Gula Villan har två lägenheter i två våningar, båda utrustade med egna kök, två sovrum och allrum. Detta hus används för mindre grupper.


Öbo är en enplans lägergård med fyra sovrum, pysselrum, aktivitetsrum, kök och tv-rum. Öbohuset har en egen tomt, med olika aktivitetsmöjligheter. Även detta hus är anpassat för mindre grupper.


I Gråbo har vi fyra sovrum på varje våning, samt kök och tv-rum. Här är det ofta daglägergrupper i olika storlekar beroende på behoven.


Bastun är en plats för avkoppling. Utanför fönstret ser man havet och kan gå ut och ta ett dopp för att svalka sig. 

Bastun ligger ett stenkast från havet
Omklädningsrum bastun
Vedeldad bastu


Konferenser och utbildningar hålls i Akademin.

Entrén i Akademin

Vinga

Aktiviteter på Lilla amundön

Lilla Amundön är världens bästa ö och det finns mycket du kan göra både inne och ute.


Sidan uppdaterad: 2023-01-08