Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Syskon

Hur är det att vara syskon till ett barn med funktionsnedsättning? Ibland kan det vara skönt att vara med personer som har liknande erfarenheter, oavsett om man ska prata, spela fotboll eller åka båt. På Ågrenska erbjuder vi er syskon flera möjligheter att träffa andra syskon.

Mina kompisar säger att de förstår,
men det är bara de som är i samma situation
som kan förstå hur jag har det.
Jag har tvingats vara stor sedan jag var liten.

 


Vad finns för dig?

  • Familjevistelse

    Syskonen har ett eget program under familjevistelsen. Programmet innehåller information om syskonets diagnos och samtal och erfarenhetsutbyte med andra syskon. Under vistelsen får syskonen också tid för skolarbete och roliga aktiviteter, både inomhus och utomhus.
  • Syskonkvällar

    Under tre tillfällen får du möta andra syskon med liknande erfarenheter. Roliga aktiviteter, samtal och fika tillsammans.
  • Syskonläger

    Träffa andra syskon, som förstår din situation utan att behöva förklara allt. På Ågrenskas läger för systrar och bröder varvas roliga aktiviteter med samtal om sina egna behov, sin situation och tankar kring framtiden.

Syskonkompetens

En webbplats för alla som är intresserade av att ta del av kunskap om hur det är att vara syskon till en syster eller bror med funktionsnedsättning.

Aktiviteter på Lilla amundön

Lilla Amundön är världens bästa ö och det finns mycket du kan göra både inne och ute.

Syskon är också viktiga

Filmen är textad på svenska. Välj ikonen undertexter/texter för att aktivera textning.Sidan uppdaterad: 2021-10-14