Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Familj och andra närstående

Ågrenska har flera verksamheter som kan stärka er som familj i vardagen med kunskap, erfarenhetsutbyte och avlastning. I många av våra verksamheter får ni träffa andra med liknande livssituation.


Verksamheter, i alfabetisk ordning

 • Familjestödsenhet

  Stödenhet som vänder sig till familjer i Göteborg och erbjuder bl.a. telefonrådgivning, stödsamtal, föreläsningar och föräldrautbildningar.
 • Familjevistelser

  Hos Ågrenska får familjer som har barn med sällsynta hälsotillstånd/diagnoser från hela landet en unik möjlighet att mötas, ta del av kunskap och utbyta erfarenheter i en härlig miljö. Såväl barnen som deras föräldrar och syskon får ta del av ett skräddarsytt program anpassat utifrån diagnosen och deras behov.
 • NPF-konsulenten

  För bosatta i Göteborg erbjuder vi information, vägledning, föreläsningar och konsultationer inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
 • Personlig assistans

  Ska du ansöka om insatsen personlig assistans eller har du ett assistansbeslut och söker en seriös anordnare med särskild kompetens om sällsynta hälsotillstånd?

Sidan uppdaterad: 2022-11-13