Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Vuxen

Ågrenskas verksamhet som riktar sig till dig som är vuxen och har ett sällsynta hälsotillstånd/diagnos ger en unik möjlighet att möta andra i liknande situation, utbyta erfarenheter och få kunskap.


Att komma till Ågrenska som vuxen är det bästa jag gjort. Det har varit otoligt givande att få ta del av nya forskningsrön, men framför allt att få träffa andra som är i den situation som jag själv befinner mig i, och få höra deras berättelser.

Verksamheter, i alfabetisk ordning

 • Vuxenvistelser

  Ågrenskas vuxenvistelser anpassas utifrån din diagnos och dina förutsättningar. Under vistelsen får du bland annat träffa medicinska experter på ditt tillstånd. Du får också träffa andra med samma diagnos som du har.
 • Daglig verksamhet

  Vi erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter och social gemenskap i en tydlig och unik miljö.
 • Personlig assistans

  Det är den assistansberättigades behov som styr och du väljer själv dina personliga assistenter. Det är också viktigt att dina assistenter har en bra arbetsmiljö och får vidareutbildning.

Aktuella vuxenvistelser

 • Vuxenvistelse

  Vaskuliter, GPA och MPA

  Välkommen att ansöka till en tre dagars digital träff för personer över 18 år med vaskulit.

  7 maj - 13 maj 2024

  Ågrenska

  Ansök

  Sista ansökningsdag 28 april
 • Vuxenvistelse

  Aortadissektion

  Välkommen att ansöka till en vuxenvistelse om aortadissektion.

  3 juni - 5 juni 2024

  Ågrenska

  Ansök

  Sista ansökningsdag 7 april

Kunskapsstöd i din vardag

Använd gärna våra dokumentationer och informationstexterna från Socialstyrelsen kunskapsdatabas som stöd vid din vardagliga kontakt med yrkesverksamma.Sidan uppdaterad: 2022-11-13