Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Adhd och autism i vardagen, del 2

Bemötande vid svåra beteenden - metoder och strategier utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.

Lågaffektivt bemötande

Att bemöta svåra beteenden på ett lågaffektivt sätt är centralt för att skapa en positiv och stöttande miljö för personer med adhd och autism.

Denna kurs erbjuder praktiska metoder och strategier baserade på ett lågaffektivt förhållningssätt, vilket innebär att vi arbetar med att minska stress och konflikter genom ett lugnt och respektfullt bemötande.

Välkommen till en fördjupande utbildning som fokuserar på att bemöta svåra beteenden hos personer med adhd och autism.

Syfte med kursen

Att deltagaren ska få en djupare förståelse för adhd och autism samt metoder och strategier för att bemöta svåra beteenden.

För vem?

Personal inom exempelvis omsorg, skola eller andra som har grundläggande kunskaper om adhd och autism och vill fördjupa sig i frågor om bemötande.


Få kunskap om:

  • Hur adhd och autism kan påverka beteenden och vardagsliv
  • Konkreta metoder och strategier för att hantera svåra situationer, minska stress och trappa ner konflikter
  • Hur du kan använda ett lågaffektivt bemötande för att skapa en trygg och stödjande miljö

Upplägg

  • 3 - 4 timmar

Upplägget kan också anpassas utifrån era förutsättningar.


Andreas Svensson

Specialpedagog och NPF-konsulent

Andreas har omfattande erfarenhet inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hans erfarenhet inkluderar arbete på Ågrenskas korttidsverksamhet för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. För närvarande är han yrkesverksam som NPF-konsulent i Göteborgs stad och som föreläsare inom Ågrenskas utbildningsverksamhet.

Andreas är en mycket uppskattad föreläsare och efterfrågas flitigt av olika arbetsplatser och personalgrupper som arbetar med personer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Han har erfarenhet av att hålla föreläsningar och handleda arbetslag inom en mängd organisationer, inklusive företag, kyrkor, kommunala och statliga verksamheter samt ideella föreningar.


Sidan uppdaterad: 2025-04-11