Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Vistelser på Ågrenska

Ågrenska anordnar årligen ett flertal vistelser, kurser och evenemang som förenar människor och ökar kunskapen om sällsynta hälsotillstånd/diagnoser och andra funktionsnedsättningar. Varmt välkommen att ansöka!


Information om våra vistelser, i alfabetisk ordning

 • Barn och ungdomsläger

  Ansök till Ågrenskas läger och träffa en massa nya vänner. Upplev en massa bus och bada, utmana dig i våra skojiga höghöjdsaktiviteter, paddla kanot eller lägg dig i gröngräset och njut av att bara vara. Ågrenska arrangerar läger med olika inriktningar. Nedan kan du läsa om årets läger.
 • Barncancerfondens vistelser

  Välkommen att ansöka till familjevistelser för familjer med barn och ungdomar som behandlats för cancer. Vistelsen sker i samarbete med Barncancerfonden. Under veckan får du ta del av kunskap, träffa andra familjer och utbyta erfarenheter hos oss på Ågrenska.
 • Familjevistelser

  Hos Ågrenska får familjer som har barn med sällsynta hälsotillstånd/diagnoser från hela landet en unik möjlighet att mötas, ta del av kunskap och utbyta erfarenheter i en härlig miljö. Såväl barnen som deras föräldrar och syskon får ta del av ett skräddarsytt program anpassat utifrån diagnosen och deras behov.
 • Syskonläger

  Träffa andra syskon, som förstår din situation utan att behöva förklara allt. Det spelar ingen roll vilken funktionsnedsättning ens syskon har, alla har liknande erfarenheter och man kan bolla tankar med varandra. På Ågrenskas läger för systrar och bröder varvas roliga aktiviteter med samtal om sina egna behov, sin situation och tankar kring framtiden.
 • Vuxenvistelser

  Ågrenskas vuxenvistelser skräddarsys utifrån din diagnos och dina förutsättningar. Under vistelsen får du bland annat träffa medicinska experter på ditt tillstånd. Du får också träffa andra med samma diagnos som du har. Vistelsen är ett komplement till sjukvård och annat stöd från samhället.

Korttids och läger

Ågrenska erbjuder korttidsvistelse enligt LSS och SoL på helger, på lov och sommar. 


Sidan uppdaterad: 2021-11-12